Posted by: Simon James Pettitt | november 21, 2009

Læsegruppen – Tropical Zombies

Jeg troede, jeg manglede noget af scenariet, da jeg opdagede, at den fil jeg havde fra Rylle, kun var på syv sider. Men nej så vidt jeg kan se, har vi i denne omgang at gøre med et scenarie på kun syv sider. Hvilket er ganske imponerende.

Læs scenariet her

Scenariet er en af de ældste vi har haft indtil videre, rylle udgaven er fra 1995 men scenariet opstod åbenbart helt tilbage i 1990. Scenariet er et studie i b-film og vores de stereotyper der optræder her i.

Mest af alt er det et underholdende kultscenarie. Som forfatterne selv påstår, er Tropical Zombies et af de mest spillede conscenarier, og når man ser på listen på, af conner det har været på, så tyder det på at være rigtigt.

Men hvad sker der med de klassiske stereotyper, hvis de pludselig skifter køn? I forbindelse med et helt andet emne, undersøgte jeg det i mit foregående indlæg. Så det indlæg er den virkelig anmeldelse af Tropical Zombies.

Her er de enkelte noter, som ikke er med i det andet indlæg, som er de positive sider af scenariet, som jo er en regel i læsegruppen:

Jeg tror en af grundene til dette scenaries popularitet er dets lette tilgængelighed, som nævnt er det kun syv sider, og teksten er kort og enkel helt ind til benet. Scenariet består næsten kun af en gennemgang af forløbet og så rollerne.

Kun en kort tekstboks beskriver, hvordan man skal spille det. Men det mest imponerende er: der er ikke behov for mere. Jeg kunne nok allerede nu, efter en gennemlæsning spillede dette scenarie. Det har jeg kun prøvet engang før, og det var Reservoir Elves.

Jeg tror man kunne finde nogle interessante sammenfald mellem Reservoir Elves og Tropical Zombies. Og hvis men kunne på en eller anden måde beskrive dem, ville jeg næsten tro, at de kunne danne skole, for hvordan man kort og præcis formidler en scenarietekst. Det skulle nogen tage og gøre.

Så godt kort og konkret scenarie, der er lige til at gå til og kan sikkert spilles flere gange, og stadig være underholdende. Men nok om det, læs den anden ”rigtigte” anmeldelse, Johs siger I skal.


Kommentarer

  1. […] Simon første del og anden del […]

  2. […] læsning af scenariet Tropical Zombies, hvis karakterer netop er baseret på stereotyper, så vendte han kønnene om på karaktererne. Netop muligheden for at lege med den slags, er noget af charmen ved rollespil, og jeg vil her […]


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: